سیم رابط
سیم رابط
یکی از اجزا مهم هر مدار الکتریکی را سیم های رابط تشکیل میدهند اولین نکته ای که درمورد سیم رابط باید بدانیم این است که از نظر تئوری از مقاومت الکتریکی آن صرف نظر می کنند.یعنی با تقریب نسبتا خوبی می توانیم فرض کنیم مقاومت سیم رابط صفر است.با این فرض سیم رابط در مدار مفهوم جالبی پیدا میکند چون سیم مقاومت ندارد طبق قانون اهم نمی تواند پتانسیل الکتریکی را تغییر دهد یعنی سیم رابط یک رساناست که برق را از خود عبور میدهد بدون آنکه انرژی آن را کم کند بنابراین تمام نقاط سیم رابط دارای یک پتانسیل الکتریکی است.
این ویژیگی سیم رابط باعث میشود که اگر دو نقطه ار مداری را با سیم رابط به هم وصل کنیم آن دو نقطه هم پتانسیل شوند یعنی اختلاف پتانسیل آن دو نقطه صفر شود این عمل نوعی اتصال کوتاه بین دو نقطه محسوب میشود.اگر بین دو نقطه از مداری با سیم رابط اتصال کوتاه ایجاد کنیم تمام اجزای مدار بین آن دو نقطه در اختلاف پتانسیل صفر قرار میگیرند پس از مدار حذف میشوند یک سیم رابط که ضخامت بیشتری دارد، قدرت بالاتری نیز برای انتقال برق دارد.
چند راهی برق و سیم رابط یکی از پرکاربردترین وسایل الکتریکی در سالهای اخیر به شمار میروند. برای مثال شما در طی روز ممکن است چندین بار به شارژ کردن گوشی نیاز داشته باشید. اغلب کابلهای شارژرها نیز کوتاه هستند که در این صورت به یک چند راهی و سیم رابط برق نیاز پیدا میکنید وقتی تکهای از یک کابل قدیمی را باز میکنید، چندین رشته سیم را مشاهده می کنید که در کنار هم قرار گرفتهاند. هر چه یک سیم رابط ضخیمتر باشد، به این معناست که رشته سیمهای بیشتری برای آن استفاده شده است. تعداد بیشتر سیم میزان هدایت انرژی برق را افزایش میدهد. بنابراین یک سیم رابط که ضخامت بیشتری دارد، قدرت بالاتری نیز برای انتقال برق دارد.