ترانس اتوماتیک
ترانس اتوماتیک
ترانس اتوماتیک با کنترل نوسانات برق شهر در یک محدوده مشخص از لوازم برقی حفاظت می کند. ترانس اتوماتیک یا به روش الکترونیکی عمل می کند و یا بصورت مکانیکی کار می کند و همچنین می تواند بصورت ترکیب این دو روش عمل کند و حساسیت ترانس اتوماتیک نیز در هنگام طراحی ترانس اتوماتیک تعیین می شود. ترانس اتوماتیک در حقیقت به عنوان واسطه بین برق شهری و لوازم برقی مصرف کننده تعبیه می شود. هنگامی که نوسانات برق شهری اتفاق می افتد ترانس اتوماتیک به وسیله رله، ولتاژ برق شهری را تثبیت می کند تا مصرف کننده در یک دامنه ولتاژ ایمن به خوبی کار کند. نوسانات برق باعث چشمک زدن ترانس و ایجاد مشکلات در کار سیستم های الکتریکی می شود. رله های بیشتر و آرایش های مختلف آن باعث خواهد شد که دقت ترانس اتوماتیک بیشتر شود. همچنین می تواند تقویت را با ولتاژ پایین تری به انجام برساند.
ترانس اتوماتیک باید به گونه ای طراحی شود تا با مقدار واتی که مصرف می شود تناسب داشته باشد. برخلاف ترانسفورماتور ولتاژ قبلی که دارای دو سیمپیچ جدا شده الکتریکی به نامهای اولیه و ثانویه است، یک ترانس اتوماتیک تنها دارای یک سیمپیچ تک ولتاژی است که در هر دو طرف مشترک است. این سیم پیچ منفرد در نقاط مختلف در طول خود ضربه زده می شود تا درصدی از منبع ولتاژ اولیه را در سرتاسر بار ثانویه خود تامین کند. سپس ترانس اتوماتیک دارای هسته مغناطیسی معمولی است اما فقط یک سیم پیچ دارد که در مدارهای اولیه و ثانویه مشترک است.
بنابراین در ترانس اتوماتیک سیم پیچ های اولیه و ثانویه هم به صورت الکتریکی و هم مغناطیسی به هم متصل می شوند. مزیت اصلی این نوع طراحی ترانسفورماتور این است که می توان آن را با همان رتبه VA بسیار ارزان تر ساخت. نکته بعدی درباره ی ترانس اتوماتیک این است که باید با وات مصرفی متناسب باشد.ساکو با بررسی سیستم های موجود و اطلاع از نیاز مصرف کنندگان بهترین طراحی را برای ترانس اتوماتیک ارائه داده است.
ترانس اتوماتیک توالی فاز را کنترل می کند و به صورت جداگانه برای هر فاز دامنه ولتاژ را ثابت نگه می دارد. ترانس اتوماتیک از مصرف کنندگان در برابر صاعقه و افرایش دما حفاظت می کند. دارای مدار تاخیر است و فیلتر ورودی است. حساسیت ترانس اتوماتیک قابل تنظیم است و دارای صفحه نمایش ال سی دی و هشدار صوتی در هنگام آسیب دیدن سنسور های حرارتی و بالا رفتن دما است.